Oude Beurs 10

2000 Antwerpen

info@antwerpstalent.be

0498 43 23 99

donderdag - vrijdag - zaterdag 11u - 18u   koopzon- en feestdagen 13u - 17u

Artojomo

Portus Ojomo

Monumentale kunstenaar, hedendaagse schilder en beeldhouwer geboren in 1952 in Nigeria.

Begon een artistieke carrière op 15-jarige leeftijd in 1968 aan Immaculate Conception College, Benin City, Nigeria. In 1974 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen en het Allende Instituut, Mexico.

Deze monumentale studies omvatten disciplines als muurschildering, beeldhouwkunst, loodglas, glas in beton en mozaïek.


“De dominante waarden van de artistieke carrière van Portus Ojomo in het Westen, in wezen Europees, stonden vaak op gespannen voet met de levendige uitdrukkingen, directheid en spiritualiteit van traditionele Afrikaanse kunst.

De geleidelijke veranderingen die in de loop van de jaren in Europa hebben plaatsgevonden en die vaak niet zijn gerealiseerd of zelfs verwaarloosd, komen tot uiting in zijn werken. Het is opmerkelijk dat hij door zijn creatieve vermogen en zijn beheersing van vaardigheden bemiddelt tussen de dominante cultuur en het 'anders-zijn' van de Afrikaanse identiteit.

Hij heeft de cruciale momenten van menselijke emoties met eenvoud kunnen vastleggen. Hij onderwerpt de kijker voor de uitdaging om zijn of haar kenmerken op het doek te vinden. De levendige uitdrukkingen en het sterke kleurcontrast geven een bijzondere resonantie aan Ojomo's werken. Zijn werken zijn een viering van diversiteit en onderscheidende tradities, evenals een erkenning van onze gedeelde zorgen en kenmerken in een multiculturele samenleving. "


"Howard Manson"

Old school days
under the surface - acrylic
reflections - acrylic
mystic lady - acrylic
the maid - acrylic
the circus clown - acrylic